De ce NU este bine sa accepti orice job ti se ofera. La ce ar trebui sa fii atent

Atunci cand esti somer, poti fi uneori dispus sa faci anumite compromisuri pentru a reusi sa te angajezi, chiar daca nu ai gasit ceva corespunzator pregatirii tale.


Desigur ca tentatia este mare atunci cand un angajator iti ofera un loc de munca bine platit, dar inainte de a spune da, ar fi bine sa analizezi putin propunerea care ti se face.

Din dorinta de a se angaja multi oameni nu prea dau atentie la informatiile despre noul job, fiind cuprinsi de euforia momentului.

Acest lucru poate dauna acelor persoane, mai ales ca nu toti angajatorii sunt de incredere, iar multi nu prezinta situatia reala a companiei si/sau a jobului pe care urmeaza sa-l ocupe o anumita persoana. Deci, ce urmeaza dupa ce o persoana primeste un raspuns afirmativ din partea unei companii?

La ce ar trebui sa te gandesti inainte de a spune DA, unei oferte de angajare:

1. Este important de stiut exact ce functie vei ocupa. Cu cat obtii mai multe detalii, cu atat mai bine. In acest fel, iti vei face o idee asupra indatoririlor care te asteapta si vei avea parte de mai putine surprize pe viitor. Asa ca cere cat mai multe lamuriri in acest sens.

2. Afla care este salariul de baza. De multe ori, poate fi aspectul esential, atunci cand vine vorba de un nou loc de munca. Desigur, acest detaliu nu este totul, dar este bine sa stii cat de des vei primi banii si afla in cat timp vei fi eligibil pentru o marire de salariu. Desigur, nu uita ca o marire de salariu tine si de perfomantele tale in cadrul companiei.

3. Bonusurile salariale. Viitorul angajator ar trebui sa te informeze in ce conditii poti beneficia de bonusurile salariale sau daca acestea pot reprezenta un procent din salariu.

4. Beneficiile jobului. Afla cat mai multe detalii despre asigurarile de sanatate si descopera care este tipul de abonament de care beneficiezi. Este bine de stiut cat costa asigurarea de sanatate si ce procent acopera compania angajatoare.

De asemenea, tine minte ca nu este bine sa dai raspunsul pe loc, ci mai bine cere un ragaz de doua zile pentru a analiza serios propunerea companiei angajatoare.

Tine minte ca in oferta de munca trebuie mentionata si data de incepere a noului job, acest fapt fiind important pentru cei care lucreaza la alta companie, acestia avand nevoie de un ragaz de cel putin doua saptamani, pana sa poate ocupa noul loc de munca.