De ce sa angajezi candidatul care NU are CV-ul perfect

Majoritatea managerilor de resurse umane au tendinta de a fi exigenti in momentul in care doresc sa recruteze. Asa se face ca viitori candidati trebuie sa aiba CV-uri impecabile, in care sa isi prezinte cat mai bine capacitatile si experienta acumulata.


Cu cat un candidat are un CV mai "pompos" si pare sa fie mai experimentat, cu atat are sanse mai mari de a lua postul scos la concurs. Cei care nu par sa aiba pe hartie cele mai bune calitati sunt dati rapid la o parte, de cele mai multe ori.

Recunosti acest adevar? Daca profesezi in domeniu, mai mult ca sigur stii despre ce este vorba si nu poti nega aceasta realitate.

Tocmai pentru a deschide ochii angajatorilor si a managerilor in resurse umane, Regina Hartley, directorul HR de la UPS s-a gandit sa aduca in vedere aceasta chestiune delicata.

Aceasta considera ca si cei care nu au cel mai bun CV merita o sansa. In viziunea lui Harley, acestia sunt de cele mai multe ori dornici sa isi depaseasca limitele. Multi dintre ei nu au avut acces la cea mai buna educatie, dar sunt dispusi sa invete. Iar atunci cand primesc o sansa o valorifica din plin.

Pe de alta parte, cei care au CV-uri "perfecte" stiu ca pot sa isi gaseasca joburi mai repede, asa ca de multe ori prestatia acestora este dezamagitoare. Nu se implica asa cum sustineau la inceput, au pretentii mari si de multe ori isi dau demisia rapid, fara un motiv aparent. Tind sa fie mai putini "fideli" angajatorului care le-a dat o sansa.

Asa ca Harley ii sfatuieste pe toti specialistii HR sa-i cheme la interviu si pe cei care nu sunt dezirabili, in prima faza. Din experienta directorului, acestia pot fi deosebiti, iar odata ce ai oportunitatea de a discuta si a-i observa, acesti candidati se pot dovedi a fi adevarate comori.

Acesti angajati vor sa multumeasca pentru sansa primita, asa ca sunt dispusi sa munceasca din rasputeri si sa fie cei mai buni la locul de munca.

Aceasta este concluzia directorului HR cu privire la cei care nu au CV-uri perfecte.

Pentru a avea mai multe sanse sa fiti selectionati pentru un interviu va recomandam sa folositi un model CV de angajare cunoscut. Continutul lor este parcurs mai usor de specialisti de la HR si sunt mai atenti la detalii.