Interviu cu Sebastian Iosub: Despre secretul cresterii pe plan profesional

Un business la inceput de drum, intr-un domeniu precum cel al productiei video si al transmisiunilor in direct, poate fi cu adevarat o provocare, tinand cont de tendintele rapide prin care tehnologia evolueaza de la o zi la alta, dar tinand cont si de promptitudinea si de perfectiunea de care trebuie sa dai dovada. Un exemplu al succesului in aceasta industrie este Anvergura, iar despre ascensiunea rapida pe piata din Romania ne-a povestit chiar directorul companiei, Sebastian Iosub.


ANVERGURA este compania de productie video, cu cea mai mare crestere in 2016, raportata la numarul de transmisiuni LIVE realizate. Pe langa echipamentele de ultima generatie folosite, unul dintre focusurile companiei ANVERGURA se refera la componenta echipei.

Sebastian Iosub s-a alaturat echipei ANVERGURA la doar 6 luni de la infiintarea companiei. Dupa doar doi ani, a devenit actionar in firma si director general, coordonand toata activitatea de productie. Acesta este si motivul pentru care am ales sa discutam direct cu el, pentru a afla care este secretul din spatele cresterii pe plan profesional intr-un ritm rapid - tinand cont de concurenta acerba din piata, dar si care sunt dificultatile intr-un business de transmisiuni in direct.

 

Sebastian Iosub a povestit in exclusivitate pentru Manager.ro despre provocarile unui business bazat pe transmisiuni live:

Manager.ro: In 2015 v-ati alaturat echipei ANVERGURA. Cu ce ganduri ati intrat in firma la acea data si ce asteptari ati avut?

Sebastian Iosub: Am absolvit in 2014 Facultatea de Inginerie a Instalatiilor si am inceput sa lucrez in domeniul constructiilor, in executie. Mi-am dat seama destul de repede ca nu ma simt confortabil cu ceea ce am ales initial.

Dintotdeauna am fost atras de partea artistica asa ca, atunci cand a aparut oportunitatea de a ma alatura echipei Anvergura, nu am stat pe ganduri. Mai participasem la productii video, transmisii live, dar faceam asta ca un hobby; nu pot spune ca am venit in firma cu ani de experienta asa ca nici asteptarile mele nu au fost foarte mari. Pana la urma veneam intr-o companie infiintata cu doar 6 luni inainte dar, am avut de a face de la inceput cu oameni cu experienta, profesionisti, care m-au ajutat sa cresc repede ca videograf, iar proiectele abordate au crescut treptat in complexitate.

Manager.ro: Exista diferente majore intre ANVERGURA din 2015 si ANVERGURA din 2017?

Sebastian Iosub: In momentul in care am venit am gasit 2 oameni, colegul meu Ciprian si o colega pe partea de social media. Incet-incet, echipa s-a marit si acum suntem 10 oameni care lucram full time la acest proiect. Daca in 2015 aveam 3-4 proiecte pe saptamana si doar proiecte mici, prezentare de produs, highlights de eveniment, in momentul de fata avem in jur de 15 proiecte saptamanal, uneori 3 proiecte simultan, putem face fata unui concert in 12 camere si realizam transmisii live complexe.

Cat despre partea logistica, atunci cand m-am alaturat proiectului aveam 3 camere, 2 trepiezi si 2 reflectoare. Pot spune ca in momentul de fata stam foarte bine din punct de vedere al echipamentelor. Avem 12 camere, 2 drone, macara, 3 sisteme de sonorizare si 2 kit-uri de broadcast.

Ultimele noastre investitii au fost in echipament 4K, iar de curand am realizat prima noastra transmisie live 4K.

Manager.ro: Fiind numit in functia de Director General, ati avut de a face si cu angajari. Ce urmariti la un candidat atunci cand aplica pentru un post in cadrul firmei?

Sebastian Iosub: Nu am tinut cont de experienta oamenilor. A contat in schimb foarte mult, atunci cand am angajat, ca un om sa fie motivat, dornic sa invete si sa isi dea seama ca dezvoltarea lui in acest domeniu va depinde in mare masura de el. Pe partea de grafica si editare nu am impus colegilor mei un program fix. Aceasta masura ajuta pe fiecare sa se cunoasca mai bine, sa se organizeze mai bine, si sa fie mai productiv.

Manager.ro: Care credeti ca este secretul pentru ca cineva sa creasca pe plan profesional, dvs. fiind chiar un exemplu in acest sens?

Sebastian Iosub: Nu exista un secret. Exista munca multa si apoi pasiune. Niciodata nu am numarat orele muncite, pentru ca imi place ceea ce fac. E genul de job dinamic in care nu te plictisesti niciodata. De multe ori nu imi ajunge timpul pentru lucrurile pe care imi propun sa le fac intr-o zi.

Manager.ro: Care sunt dificultatiile intr-un business de productie video? Dar cele mai mari provocari?

Sebastian Iosub: Cea mai mare dificultate pentru mine, e sa fiu la fel de fresh si creativ si atunci cand se intampla sa intram in a 13-a  sau  a 14-a ora de munca in continuu. Faptul ca trebuie sa fii updatat in fiecare zi cu ce apare nou pe piata reprezinta o provocare, dar cea mai mare dintre ele e atunci cand fisierul tau se numeste deja "Clip video varianta 4" si stii ca mai urmeaza inca 2-3 randuri de modificari, iar tu trebuie sa le faci si pe cele ce urmeaza cu aceeasi pasiune ca si cum ai fi la prima dintre ele.

Manager.ro: Care sunt planurile de viitor, in ceea ce priveste ANVERGURA?

Sebastian Iosub: Inca lucram la a creea o echipa omogena si dinamica, astfel incat viitorii nostri colegi sa se integreze rapid in echipa.

In continuare investim in achizitii de echipament, vrem sa fim updatati cu ultimele echipamente si tehnici din domeniu, sa livram calitate si prin productiile noastre sa atingem partea sensibila a oamenilor.

Ne consideram pregatiti ca in urmatoarea perioada sa abordam ceea ce noi numim "clienti premimum".