Preferati sa angajati un introvert sau un extrovert?

Se spune ca partea de socializare face astazi jocurile, descopera cele mai bune mutari si exceleaza la strategie. Asa sa fie? Pentru persoanele introverte, indiferent de nivelul lor de pregatire, multe dintre aceste abilitati de a deveni vizibil nu exista sau se afla la un nivel de incepator, daca poate fi numit astfel.


In acelasi timp, persoanele introverte sunt mult mai concentrate, eficiente si isi folosesc mult mai productiv timpul petrecut la birou. Ideal pentru aceste persoane este si un spatiu de lucru izolat sau cu multa liniste.

Intalnirile de lucru lungi si sedintele prelungite, schimburile de e-mail-uri care nu aduc rezultate imediate sau nu par sa conduca la concluzii sau la gasirea unei rezolvari nu se afla pe meniul preferat al acestor persoane.

 

Astfel de persoane pot lucra mai eficient de acasa sau din alte spatii in care nu trebuie sa isi intrerupa activitatea pentru elemente care nu sunt complementare modului de lucru si care nu ii ajuta cu nimic activitatea, dimpotriva.

Axati pe eficienta si cu o concentrare mai buna, persoanele introverte reusesc sa vada ceea ce e esential si sa se organizeze mult mai bine atunci cand au de indeplinit o sarcina de lucru, de indeplinit un proiect, de urmarit progresele unui anumit obiectiv etc.

 

Lista lucrurilor pe care persoanele introverte nu le considera necesare la locul de munca e una extrem de lunga, iar in aceasta categorie intra aproape tot ce nu tine de activitatea profesionala. Fara sa simta nevoia de a exagera in ce priveste atributele de socializare, aceste persoane prefera sa isi indeplineasca activitatea fara sa simta nevoia de a compensa unele activitati care tin de profilul jobului respectiv.

Studiile arata ca aceste persoane se descurca foarte bine in ce priveste aspectele de networking, pastrandu-si insa concentrarea asupra punctelor esentiale si fara sa scape din vedere obiectivul sau misiunea unei intalniri de lucru.

 

Asadar, in functie de tipul de activitate pe care o deruleaza un angajat, diferentele in ce priveste persoanele introverte si extroverte raman destul de mari. Alegerea angajatorului trebuie sa depinda foarte mult de un profil al angajatului foarte bine intocmit pentru a lua decizia potrivita pe termen lung.