Seful de recrutare de la LinkedIn a dezvaluit: care este primul lucru pe care il cere unui candidat la interviu

Asa dupa cum probabil stii deja LinkedIn este o retea de socializare destinata mediului business, iar aplicatia lansata in anul 2003 a ajutat zeci de mii de oameni sa isi gaseasca un loc de munca.


Seful de recrutate al LinkedIn este Brandon Browne. Ce face acesta atunci cand intervieveaza un candidat? Unul din primele lucruri pe care le face este sa ii ofere candidatului in cauza un... marker.

De ce face acest lucru? Evident, pentru a testa imaginatia si ingeniozitatea persoanelor prezente la interviu. Dupa ce le ofera markerul, Browne ii intreaba pe acestia ce ii pasioneaza cu adevarat, ce le place sa faca in timpul liber, spre exemplu. Aceasta intrebare vine imediat dupa cea referitoare la pozitia pe care ar dori sa o ocupe in cadrul companiei.

Daca vreun candidat spune ca ii place sa produca bere, seful LinkedIn povesteste ca il pune pe acesta sa schiteze modul in care functioneaza acest proces, cum poate produce berea, in acest caz. Desigur, exercitiul poate parea dubios pentru multi dintre candidati, avand in vedere ca trebuie sa fie foarte spontani si sa gaseasca o maniera inteligenta de a expune lucrurile.

Ce poti afla in urma acestui exercitiu?

Browne este de parere ca doar asa poti descoperi:

- ce este cel mai important pentru candidati

- cat de bine sunt capabili sa se exprime

- cum pot explica ei un proces

- cat de bine se descurca intr-o situatie ambigua.

Brandon Browne conduce departamentul de recrutare inca din 2010 si considera ca a descoperit un indicator eficient de testare a abilitatilor candidatilor.